Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z mechu a pazdeří

17. 4. 2012 18:25
Ano, poslanců by stačilo méně, nebo jiná varianta

Poslanci jsou v podstatě dotovaní funkcionáři politických stran. Víc, než nemalé peníze poslanců, nás stojí financování politických stran z rozpočtu - na základě volebních výsledků. To by šlo snížit o něco taky. Tak drahé např. předvolební kampaně, to nepotřebujeme. K demokracii neprospěje, je-li tu nadbytek obrovských bilboardů - které platí nakonec občané.

Umím si představit těch 200 poslanců, ale proč mají být placeni na plný úvazek? Jejich pracovní doba v poslaneckých lavicích, vč. činností přípravných není taková, aby znamenala plný úvazek. Důkazem jsou četní poslanci, kteří vedle "práce" (mnohdy spací či jen pasivní sezení) ve Sněmovně stíhají X činností dalších. Např práci ve vládě v ministerské či náměstkovské funkci, dále funkci hejtmana. Jiní zas stihnou i podnikání, někdo vystuduje vysokou školu - v denním studiu. Často je to vícenásobný souběh. Ten, kdo chodí do práce, by ve skutečnosti nestihl jen jeden takový vedlejšák, případně jeden s velkým vypětím.

0 0
možnosti

Z mechu a pazdeří

17. 4. 2012 18:29
Re: Ano, poslanců by stačilo méně, nebo jiná varianta

Pokud by tedy poslanci brali plat např. 30 tisíc za měsíc a měli i snížené různé n áhrady, které leckdy čerpali k jiným účelům, muselo by to stačit. Prostě ať dotyčný je poslanec, na tuto dobu ať je uvolňován z pracoviště ale jinak ať je jich většina placených takto. Slušným platem, který nebere většina občanů, ale platem, který není naz bohatnuí. A který klidně předpokládá, že budou mít ty vedlejšáky a podnikání, které mají. Plným platem by šlo platit menší část, u parlamentních funkcí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 177
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1139x
Sportuji, cestuji, organizuji akce. Můj názor není většinový a většinou je kontraverzní, ale jsem přístupnej k diskuzi.

Seznam rubrik